Treceți la conținutul principal

Tenerife o lume nouã între Atlantic şi Teide - partea I

 

 Tenerife o lume nouã între Atlantic şi Teide - partea I


Mereu mi-am dorit sã revin  în Tenerife. Nu pentru plajele de nisip negru, nici pentru piscinele naturale suspendate, ci pentru a urca pe Teide, locul ce mã fascineazã şi pe care îl port
în suflet încã din 2005, când Dumnezeu a vrut sã ajung cu o bursã de studiu la Univeristatea Las Palmas de Gran Canaria. 

De abia acum  înţeleg cã atunci  m-am îndrãgostit iremediabil şi pentru totdeauna de Canare, de oamenii minunaţi pe care i-am cunoscut acolo şi care mi-au dãruit unul dintre cei mai frumoşi ani. 

Acestea fiind zise I here give you : ''TENERIFE''


  
 



Vulcanul ascuns mereu in propiul lui nor de fum mã fascineazã şi mã va fascina mult timp de acum incolo. Pentru cã şi eu ca şi Teide suntem cu capul  în nori.



Despre insulele Canare atat de dragi mie pot scrie romane, le-am studiat istoria, antropologia, dialectul, cultura şi le-am iubit din secunda in care am pus prima data piciorul acolo in 2005.

Sunt legată etern de Insulele Canare prin lanturi ce nu pot fi nici explicate nici  îndepărtate de timp.


Insula Tenerife face parte din arhipelagul Insulelor Canare şi este situată în Oceanul Atlantic în apropiere de coastele Africii. 


 


 Patrimoniu spaniol, insulele Canare sunt formate din 7 insule: Gran Canaria, Tenerife, Fuerteventura, Lanzarote, La Gomera, El Hierro, La Palma. Insulele fac parte din cele 17 provincii autonome spaniole au guvern propiu (Comunidad Autonoma de Canarias) şi o climã mediteraneanã pe tot parcursul anului cu temperaturi constante de 22-25 grade.



Existã multe teorii despre descoperirea insulelor canare, cã ar fi fosta Atlantida, continentul dispãrut, teritoriul binecuvântat de zei datoritã climei calde tot timpul anului etc. Insule de origine vulcanicã apãrute în urmã cu 10.000 ani sunt insule tinere în continuã schimbare. Dovadã este şi data ultimei erupţii a vulcanului Teide 1798.
Populaţia bãştinaşã los guanches a fost cuceritã de conquistadorii spanioli în anii 1400-1494 colonizarea durând aproape un secol din cauza teritoriului diversificat.






Tenerife cu capitala la Santa Cruz de Tenerife este cea mai cunoscutã destinaţie turisticã din Canare atrãgând turiştii cu impresionantul vulcan 3718 m, Loro Parque, dar şi plajele de nisip negru.




O insulã a contrastelor Tenerife are plaje de nisip negru, stânci abrupte, cãrãri nebãtute, de la peisaje luxuriante la cele selenare decupate din Star Trek.




 Sper sã vã si stârnit interesul şi sã includeţi Canarele pe lista destinaţiilor viitoare Enjoy!

PS: Cu sufletul plin de amintiri extrordinare dedic acest articol cu drag pentru Lourdes, Violante, Eva  şi  Dani, prietenii mei din Canare care m-au ajutat sã  descopãr locuri şi oameni care mi-au rãmas  în suflet

                                                       Les quiero mogollon chachos!



Postări populare de pe acest blog

Căutați idei de city-break? Bari, una din numeroasele comori ale Italiei

Pe neașteptate a venit vremea vacanțelor și city-breakurilor. De aceea m-am gândit din nou la Italia . Astăzi despre Bari, oraș pe care l-am vizitat de două ori. Spre Bari aveți zboruri directe de 4 ori pe săptămână  (luni, miercuri, vineri, duminică), așa că nu ar trebui sa fie greu să vă hotărâți. Din Bari puteți ajunge oricând în alte părți ale Italiei, închiriând o mașină, iar Bari este un loc ce poate fi vizitat indiferent de sezon. Eu am fost atât vara cât și primăvara. Așa că m-am gândit să dedic o sesiune specială mai multor orașe din Italia, pentru că Italia ''it’s a bliss!'' Bari este o destinație tipic city-break dar și punct de pornire spre alte frumuseți ale Italiei, poate nu atât de cunoscute ca: Matera (orașul de piatră) și Alberobello (satul căsuțelor de pitici). O să încep cu un pic de istorie. Bari este o ancoră a creștinismului, și poate nu mulți știu că aici se găsesc moaștele Sfântului Nicolae. Ne putem mira chiar, fiindcă e drum lu
Creasta Fagarasului:Curmatura Bratilei-Plaiul Foii ziua 6 (9 august 2013) Dis de dimineata, acum un pic mult prea de dimineata, dupa ce am dormit in refugiul Curmatura Bratilei, iata-ne ajunsi la final. Efortul de a ne trezi inainte de ora 6 ne este rasplatit, cu primul si singurul rasarit de soare de pe traseu. Dupa ce trecem de varful Bratila, facem  un zoom in partea dreapta cu creasta Iezerului, si la aproape o ora de la plecare ajungem langa fostul refugiu Berevoescu unde gasim un izvor amenajat de aceasta data, cu debit foarte bun. Ocolim varful Berevoiescu, si iata-ne ajunsi la refugiul din zona Comisul, identic cu cel din Curmatura Bratilei. Pana acum am avut un ritm sustinut, sa ne fi ajutat si racoarea diminetii, asa ca sa tot fi fost vreo 10 cand intram in padure. Din saua Lerescu  mai surprindem masivul Iezer pentru ultima oara inainte de a ne lasa
Creasta Fagarasului:Turnu Rosu-Lacul Avrig ziua 1 (4 august 2013) Visand la vreme buna si aventuri de neuitat, am pornit sambata dimineata din curtea cabanei silvice de langa Manastirea Turnu Rosu, pe traseul Chica Pietrelor. Ne setasem asteptarile in jur la 2-3 ore, dar urcusul incepea deja cu o panta deloc imbietoare pentru 8 si jumatate dimineata. Noroc ca nu a durat mult pana ce am iesit in prima poiana, vreo 45 de minute; dupa un scurt popas si o priveliste asupra localitatii Turnu Rosu si raului Olt, am ajuns si la golul alpin din Chica Pietrelor Traseul incepuse in forta, o data ajunsi in Chica Pietrelor mai erau 3 ore pana in Saua Suru. Chiar si lacul Avrig, destinatia finala a primei zile, parea acum la o azvarlitura de bat. Vremea buna, cerul de un albastru patrunzator, verdele varatic al muntelui, totul parea sa indice o vreme ideala pentru a parcurge creasta mult iubitului Fagaras. In curand, trecem de zona